Eerste Skoonbox onthuld | Maritiem Nederland
Nieuws
Wim van Sluis proost met Skoon-oprichters Peter Paul van Voorst en Daan Geldermans (foto: Erik Jansen)

Eerste Skoonbox onthuld

redactie | woensdag 12 september 2018
Maritieme Cluster, MET Event

Tijdens de Wereldhavendagen heeft Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land, de eerste Skoonbox onthuld. Een eerste mijlpaal in het realiseren van een batterijnetwerk voor mobiele en tijdelijke toepassingen.

Van Sluis onthulde de 20-voets container samen met Daan Geldermans, medeoprichter en technisch directeur van Skoon. Een aantal bedrijven betrokken bij de ontwikkeling van de Skoonbox woonde de lancering bij.

De ontwikkeling van de Skoonbox gaat door, met een groeiende groep potentiële klanten die betrokken wordt in het ontwerpproces. Dit wordt gedaan om de energieopslag zo veelzijdig mogelijk in te zetten. Binnen een paar maanden zal de Skoonbox operationeel inzetbaar zijn, verwacht oprichter Peter Paul van Voorst.

Een van de eerste gebruikers zal de m.s. Borelli zijn, een binnenvaartschip van 110 meter lang. Met behulp van de Skoonbox zal dit schip zal emissieloos kunnen varen. Een belangrijke stap in het verduurzamen van de scheepvaart en het versnellen van de energietransitie in deze sector.

Duurzame ambities

Skoon zal zich nu richten op het vergroten van het aantal Skoonboxen om een robuust operationeel batterijnetwerk te realiseren. De introductie van het eerste exemplaar paste goed bij het programma van de Wereldhavendagen, dankzij het thema ‘Energize’. De organisatie wilde hiermee de aandacht vestigen op de grote duurzame ambities van Rotterdam en hun inzet om ’s werelds schoonste haven te worden.

Partners Maritiem Nederland