Eerste reis voor Dockwise Vanguard | Maritiem Nederland
Nieuws
Eerste reis voor Dockwise Vanguard

Eerste reis voor Dockwise VanguardErik van Huizen | woensdag 27 februari 2013
Offshore

Dockwise hoopt met een nieuw type zwareladingschip een nieuwe markt voor zwaar transport aan te boren.

Het grootste half-afzinkbare zwareladingschip van de wereld, de ‘Dockwise Vanguard’ (275 x 70 meter), is onlangs uit Zuid-Korea vertrokken voor haar eerste reis. De reis voert naar het Amerikaanse Texas waar Dockwise de romp voor het Jack & St. Malo-platform aflevert.

De romp van het platform werd in minder dan 4 uur bij de Samsung werf in het Zuid-Koreaanse Geoje via de float-on methode aan boord van de Vanguard gezet. De romp heeft een gewicht van 56.000 ton, ongeveer de helft van de 110.000 ton wat de Vanguard maximaal aan boord kan hebben. De maximale diepgang om drijvende lading aan boord te kunnen nemen is 31,50 meter. Boven het dek staat dan 16 meter water.

Dockwise zegt met de Vanguard in te spelen op de vraag van de olie- en gasindustrie naar een grotere transportcapaciteit. Grotere en zwaardere offshore constructies kunnen hierdoor uit één stuk worden gemaakt en dat vermindert de kosten. Inmiddels heeft Dockwise al twee vervolgopdrachten voor de Vanguard.

De romp moet, na een reis via Kaap de Goede Hoop, midden april in Texas aankomen. Daar wordt het platform in opdracht van oliemaatschappij Chevron verder afgebouwd voordat het in de Golf van Mexico wordt geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland