Eerste LNG-aangedreven drogeladingschip | Maritiem Nederland
Nieuws
Cementtanker 'MV Greenland', gebouwd door het Groningse Ferus Smit.

Eerste LNG-aangedreven drogeladingschip

Redactie | dinsdag 5 januari 2016
Zeevaart, Scheepsbouw, LNG

De Groningse werf Ferus Smit besloot 2015 met een primeur: op 23 december leverde de werf het eerste LNG-aangedreven drogeladingschip op.

Het betreft de cementtanker 'MV Greenland' (110 x 14 m) die voor de joint venture JT Cement gaat varen. JT Cement is een samenwerking tussen de Noorse bedrijven Erik Thun AB en KG Jebsen Cement. Bijzonder aan het schip is dat Ferus Smit de LNG-voortstuwingsinstallatie en LNG-tanks volledig in de scheepswand heeft geïntegreerd.

De scheepseigenaren spelen met de LNG-voortstuwingsinstallatie goed in op de veranderende regelgeving op de Noordzee, de Baltische Zee en Het Kanaal, waar reders sinds 1 januari 2015 met laagzwavelige brandstof (<0,1 procent zwavel) moeten varen.

Het schip (5.875 ton draagvermogen) is uitgerust met een volledig geautomatiseerd laad- lossysteem. Door het cement in een gesloten systeem te vermengen met perslucht kan het cement veilig en stofvrij via pijpleidingen verpompt worden. De 4,5 meter diep stekende MV Greenland ging direct na oplevering vanuit Delfzijl op weg naar Rostock waar ze de eerste lading cement meekreeg.

De cementtanker werd twee maanden eerder op 31 oktober gedoopt en spectaculair ('volgens het boekje', zie het filmpje hieronder) zijwaarts te water gelaten.

Partners Maritiem Nederland