Eerste hybride superjacht ooit te water | Maritiem Nederland
Nieuws
Het door Feadship gebouwde hybride megajacht Savannah (83,5 x 12,5m). Foto: Feadship

Eerste hybride superjacht ooit te water

Feadship heeft voor haar laatste huzarenstukje bestaande aandrijfsystemen op zo'n manier gecombineerd dat er een revolutionair nieuw hybride voortstuwingssysteem is ontstaan.

Eind januari ging bij Feadship in Aalsmeer het eerste hybride superjacht ter wereld te water. Het betreft de 'Savannah' (83,5x12,5 meter). De bouw kostte een miljoen manuren en duurde vier jaar.

De plaatjes van het 3,95 meter diep stekende schip spreken voor zich, het jacht ziet er prachtig uit. Maar het meest opvallende is wel de voortstuwing. Deze wordt verzorgd door een medium-speed Wärtsilä hoofdmotor (1.000 rpm) die gekoppeld zit aan een grote verstelbare schroef. De reden voor één grote traag draaiende schroef in plaats van de gebruikelijke tweemotorige configuratie met sneller lopende diesels en sneller draaiende schroeven is brandstofbesparing en het verminderen van vibraties. Langzamer draaiende (maar grotere) schroeven zijn doorgaans efficiënter en zorgen voor minder cavitatie.

In het zog van de hoofdschroef - en die configuratie maakt de voortstuwingsinstallatie van de Savannah echt uniek - hangt een elektrisch aangedreven 360 graden draaibare Azimuth thruster. Drie generatorsets (Caterpillar) verzorgen de stroomvoorziening voor deze schroef en voor het hotelbedrijf aan boord. Maar het schip kan dankzij een enorme lading lithium-ion batterijen met een capaciteit van 1.000 kilowattuur ook volledig elektrisch varen, of stilliggen in een baai zonder rumoerige generatorsets op de achtergrond.

Partners Maritiem Nederland