Eerste Damen PSV 3300 voor WWS te water | Maritiem Nederland
Nieuws
Eerste Damen PSV 3300 voor WWS te water

Eerste Damen PSV 3300 voor WWS te waterErik van Huizen | maandag 18 februari 2013
Scheepsbouw, Damen

Een grote inzetbaarheid door minder slamming en de strengste milieueisen dicteren het ontwerp voor moderne offshore suppliers.

Damen heeft onlangs het eerste PSV 3300 CD platformbevoorradingsschip voor het Noorse offshorebedrijf World Wide Supply (WWS) te water gelaten. De ‘World Diamond’ is het eerste bevoorradingsschip in een serie van vijf die Damen aan WWS levert. Damen levert het laatste schip eind 2013 op.
De World Diamond (80,1 x 16,2 meter) is, net als de vijf overige schepen, gebouwd op Damen Shipyards Galati in Roemenië. Damens scheepswerf in Gorinchem is verantwoordelijk voor ontwerp en engineering. Het schip is speciaal ontworpen om ook in slecht weer te kunnen bevoorraden. Zo zorgt de gestroomlijnde boeg voor minder slamming.
Bij het ontwerp hield Damen zich ook aan de uitgangspunten voor milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Het schip voldoet volgens Damen door de plaats van de tanks, de koelmiddelen, het hergebruik van afvalwarmte en de uitstoot van de motoren aan de laatste milieurichtlijnen.
WWS is eigendom van een groep Noorse en internationale investeerders en bedrijven. Een van de grootste investeerders is Remøy Management AS. Remøy beheert al patrouilleschepen van de Noorse kustwacht en is actief in scheepsbeheer en -bemanning. WWS gaat de World Diamond inzetten voor aan en afvoer van onder meer brandstof, drinkwater, cement, pijpen en bemanning voor olie- en gasplatforms.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland