Eerste Damen Multi Cat 3013 geleverd aan MCS | Maritiem Nederland
Nieuws

Eerste Damen Multi Cat 3013 geleverd aan MCSRedactie | maandag 8 juni 2015
Scheepsbouw, Damen

De eerste Damen Multi Cat 3013 is geleverd aan Maritime Craft Services (Clyde) Ltd. Dit Schotse bedrijf is gevestigd in Fairlie, zo’n 50 km ten westen van Glasgow, en is een van de rederijen ter wereld met de meeste Damen-schepen in haar vloot, namelijk veertien in totaal.

De order vormt een belangrijke mijlpaal voor Damen, omdat het gaat om het eerste schip dat wordt gebouwd door Damen Shipyards Sharjah, een werf in de Verenigde Arabische Emiraten die in 2014 zijn deuren opende.

Menno Kuyt, Managing Director van Maritime Craft Services, zegt: “Dit nieuwste schip vult een hiaat binnen onze vloot: we zochten naar een groter schip, vooral met meer kraancapaciteit voor ondersteuning van baggerwerkzaamheden. Damen kon dit op heel korte termijn realiseren.” MCS gaf de opdracht voor de Damen Multi Cat 3013 (nu de ‘MCS ELLY II’) op 28 april, en deze kon al op 27 mei, dus minder dan een maand later, worden opgeleverd.

De Damen Multi Cat 3013 bezit twee Heila HLRM 340-kranen, elk met een hijsvermogen van 33 ton, en een hijshoogte van 9,4 m. Daarnaast heeft het schip een zeer ruim dek, zonder obstakels.

Damen Shipyards Hardinxveld heeft al diverse schepen voor MCS gebouwd. In maart 2014 leverde de werf de ‘MCS Rosie’ op, het zesde schip dat de werf voor MCS bouwde. Damen Shipyards Hardinxveld heeft daarnaast nog drie Shoalbusters 2609, een Shoalbuster 2709 en een Multi Cat 2611 voor MCS gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland