Eerst lading arriveert voor Sif Group op MV2 | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Ries van Wendel de Joode

Eerst lading arriveert voor Sif Group op MV2

Op 4 september 2016 kwamen de eerste delen voor de monopiles aan bij de nieuwe Sif-assemblagehal op Maasvlakte 2 in Rotterdam.

De delen zijn geproduceerd op de locatie van Sif in Roermond en getransporteerd naar Rotterdam, waar ze aan elkaar zullen worden gelast tot monopiles voor offshore windturbines. De eerste monopiles die in Rotterdam worden geproduceerd, zijn voor het Galloper offshore windpark dat in de Noordzee voor de Engelse kust ligt. De productie van deze monopiles is gepland voor het vierde kwartaal van 2016.

Begin 2015 selecteerde Sif de nieuwe locatie op Maasvlakte 2 vanwege de grote logistieke voordelen en de schaalvergroting van offshore windparken waar het bedrijf in mee moet gaan. Sif kan in Rotterdam monopiles fabriceren met een diameter tot 11 meter en een gewicht tot 1.500 ton. Bovendien kan het bedrijf in Rotterdam de monopiles coaten.

De overslaglocatie op Maasvlakte 2 kent bovendien geen restrictie in hoogte of diepgang van de pontons en/of offshore wind installatieschepen die de onderdelen voor offshore windparken ophalen. Het 42 hectare grote terrein ligt aan 400 meter kade met een mogelijke diepgang tot 16 meter.

De fabriek en terminal van de Sif Group neemt ongeveer de helft van het circa 80 ha grote gebied op Maasvlakte 2 ten noorden van informatiecentrum FutureLand in beslag. Het complex biedt werkgelegenheid aan tweehonderd mensen.

Impressie nieuwbouw Sif insteekhaven Maasvlakte 2:

 

Partners Maritiem Nederland