Eenvoudig dubbelwandige LNG leidingen installeren | Maritiem Nederland
Nieuws
Wolfard & Wessels installeerde de dubbelwandige pijpleidingen aan boord van de 'MS Helgoland'

Eenvoudig dubbelwandige LNG leidingen installerenJan Spoelstra | vrijdag 2 oktober 2015
Toeleveranciers, LNG

Lloyd's Register heeft begin dit jaar de productiemethode van dubbelwandige gasleidingen van Wolfard & Wessels Werktuigbouw gecertificeerd.

Met deze marine design appraisal is de toeleverancier aan de scheepsbouw uit Hoogezand het eerste bedrijf in Noordwest-Europa met een dergelijk certificaat. IMO-richtlijnen verplichten reders om dubbelwandige brandstofleidingen aan boord van op LNG varende schepen te installeren.

Normaal gesproken koopt een werf een motor, een gastank, verdampers en een LNG-tank, elk met een certificaat. Het verbindend leidingwerk moet de werf zelf verzorgen. Door de grote verschillen in maatvoering en layout was het keuren van de brandstofleidingen voorheen erg kostbaar en tijdrovend. Aan boord moeten met röntgenapparatuur de lassen gecontroleerd worden en tijdens de bouw of reparatie moeten aannemers uitkijken dat ze de leidingen niet beschadigen.

“Met onze productiemethode verdwijnt de tussenliggende periode van onbekendheid en discussie met klassebureaus over de veiligheid”, aldus René Veldman, commercieel manager van Wolfard & Wessels. “Wij meten de leidingen exact op maat. Vervolgens fabriceren we de dubbelwandige leidingen, we voeren in de fabriek de kwaliteitscontrole uit en verschepen het pakket naar de werf. Daar kan het snel en zonder ingewikkeld laswerk geïnstalleerd worden.” Die werkwijze voor dubbelwandige leidingen - in plaats van de voor elk schip verschillende feitelijke leidingen - is nu gecertificeerd.

Op deze wijze installeerde Wolfard & Wessels onder andere de gasleidingen aan boord van de ‘MS Helgoland’, de nieuwe op LNG varende veerboot tussen Cuxhaven en Helgoland in de Duitse Waddenzee.

Wolfard & Wessels Werktuigbouw
Europort 2015 standnummer 8218

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland