Een scheepslading schepen | Maritiem Nederland
Nieuws

Een scheepslading schepen

Redactie | woensdag 21 oktober 2015
Zeevaart, Scheepsbouw, Damen

Op dinsdag 20 oktober kwam Damens grootste transport van voorraadschepen ooit aan in Rotterdam. Het transport begon in Shanghai.

Het gaat om het zwareladingschip 'Happy Star' van BigLift Shipping uit Amsterdam met aan boord sleepboten, pontons en snelle crew tenders, 22 in totaal. Ongeveer de helft wordt spoedig afgebouwd en opgeleverd, de andere casco's zijn beschikbaar voor verkoop en snelle levering.

In het Damen transport bevinden zich twee Fast Crew Suppliers 2610, één ASD 2310 sleepboot, drie ASD 2411 sleepboten, en drie ASD 3212 sleepboten. Deze schepen zijn alle verkocht.

Daarnaast zijn er een aantal afgebouwde schepen beschikbaar voor verkoop: twee Stan Tugs 1606, twee Stan Tugs 1004, twee Stan Tugs 1907, twee Stan Pontoons 5213, twee Stan Pontoons 3011 en twee Stan Launches.

De Damen voorraadschepen zijn klaar voor gebruik, maar ze kunnen nog worden uitgerust volgens de speciale wensen van de klant. Na aankomst in Rotterdam zullen de vaartuigen worden opgeknapt en gereinigd, waarna ze aan hun nieuwe eigenaars zullen worden afgeleverd of naar de diverse Damen scheepswerven worden vervoerd.

Partners Maritiem Nederland