Een racecircuit op een cruiseschip | Maritiem Nederland
Nieuws

Een racecircuit op een cruiseschipJan Spoelstra | maandag 24 april 2017
Cruise

Racesimulatoren en racespellen in de speelhal maken plaats voor een volwaardig racecircuit op cruiseschepen.

Chinese passagiers van Norwegian Cruise Line kunnen vanaf juni karten aan boord van hun vakantiebestemming. Zo bouwde het Duitse bedrijf RiMO Supply, dat gespecialiseerd is in kartbanen, en de Nederlandse dekspecialist Bolidt een kartbaan aan boord van de 326 meter lange ‘Norwegian Joy’.

De Duitse Meyer Werft liet het schip in maart te water. De kunststoffen van Bolidt worden doorgaans gebruikt voor het wegdek van bruggen en parkeergarages,  industriële vloeren en scheepsdekken. Ze werden nooit eerder voor een drijvende kartbaan gebruikt.

Het circuit meet 230 meter en heeft een oppervlakte van 1.350 vierkante meter. Er kunnen twintig elektrische karts op rondracen en op de dekken 18 en 19 van het schip is bovendien ruimte voor een overdekte pitstraat en een tribune.

Bolidt laat in een persbericht weten dat het een behoorlijke zoektocht was naar het juiste materiaal: slijtvast en stroef, maar niet te stroef want al slippend moeten er wel spannende races plaatsvinden aan boord. Bovendien moet het materiaal op volle zee tegen extra UV-straling kunnen en meebewegen met de bewegingen in de scheepsconstructie.

De Norwegian Joy, die plaats biedt aan maximaal 4.200 passagiers, zal volgens planning tegen het einde van april door Meyer Werft aan NCL worden overgedragen. Het is het eerste cruiseschip dat NCL specifiek voor de Chinese markt bouwt en krijgt Shanghai en Tianjin als thuishavens. In juni van dit jaar begint het schip naar verwachting aan zijn eerste cruise.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland