Eemshaven nu ook per bus bereikbaar | Maritiem Nederland
Nieuws
Werknemers in de Eemshaven kunnen hun werk nu nog beter bereiken.

Eemshaven nu ook per bus bereikbaarRedactie | maandag 2 maart 2020
Havens

Sinds een kleine twee jaar heeft de Eemshaven een eigen treinstation (geëxploiteerd door Arriva). Bedrijven in de haven waren al goed bereikbaar per schip, helikopter en auto. Sinds eind december 2019 is de Eemshaven nu ook te bereiken per bus. 

Op drie locaties in de Eemshaven (Emmahaven, Energiecentrale en Datacenter) zijn bushokjes geplaatst waar de buslijnen 160, 41 en 45 stoppen. Met de nieuwe bushaltes zijn bedrijven in de Eemshaven nog beter bereikbaar.

Ook zijn er plannen voor het plaatsen van ‘deelfietsen’ bij de haltes, fietsen die voor korte tijd kunnen worden gebruikt. Ze zijn bedoeld als zogenoemd natransport: mensen kunnen de fiets gebruiken om van de halte naar hun plaats van bestemming te fietsen, en later weer terug naar de halte.

Werkgevers in de Eemshaven drongen er bij het OV Bureau Groningen Drenthe op aan om hun bedrijven beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. De nieuwe buslijn is het resultaat van samenwerking tussen het OV Bureau, gemeente Het Hogeland, Groningen Seaports, SBE en Parkdiensten Eemsdelta.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland