ECSA start videocampagne 'Every Shipment Counts' | Maritiem Nederland
Nieuws
Still uit de video 'Every Shipment Counts', gemaakt in opdracht van de Europese redersvereniging ECSA.

ECSA start videocampagne 'Every Shipment Counts'Redactie | maandag 15 juni 2020
Zeevaart

De Europese redersvereniging ECSA begint vandaag met een videocampagne om Europese regeringsleiders opnieuw te doordringen van de vitale rol van de scheepvaart. "Een sterke en concurrerende Europese scheepvaartsector cruciaal is voor het herstel van Europa."

De video laat maritieme werknemers uit heel Europa zien die uitleggen hoe zij in de afgelopen maanden de supply chains draaiende hebben gehouden en waarom elk zeetransport telt. 

"Vier op de tien schepen zijn Europees, 555.000 maritieme werknemers aan boord van 23.400 Europese schepen werken elke dag hard om de samenleving draaiende te houden en de mensen veilig en gezond te houden”, zegt Martin Dorsman, secretaris-generaal van de ECSA. "Daarin eisen we van regeringen in heel Europa dat ze maritieme werknemers tot sleutelfiguren verklaren en snelle bemanningswisselingen mogelijk maken, zodat ze eindelijk van hun werk kunnen worden ontheven nadat ze veel langere diensten aan boord hebben gedraaid dan oorspronkelijk was gepland."

Cruciaal voor herstel Europa

De Europese scheepvaart draagt ​​jaarlijks 149 miljard euro bij aan het BBP van de EU en is goed voor 2 miljoen banen. Ruim driekwart van de buitenlandse handel van de EU en 32 procent van het interne goederenvervoer wordt vervoerd door schepen. 

“Tijdens de bijeenkomst van de Europese Raad op vrijdag 19 juni om het herstel van de EU te bespreken, wil ECSA benadrukken dat de Europese scheepvaart een vitale geopolitieke troef voor de EU is en dat een sterke en concurrerende Europese scheepvaartsector cruciaal is voor het herstel van Europa", aldus Dorsman.

Boodschap verspreiden

De ECSA roept iedereen op om de boodschap over de rol van maritieme werknemers en de Europese scheepvaart te verspreiden. Gebruik hiervoor de hashtags #EveryShipmentCounts en #EUCO op sociale media.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland