Economie; Volgend op het Groenboek Europees Maritiem Beleid | Maritiem Nederland
Nieuws

Economie; Volgend op het Groenboek Europees Maritiem Beleid

Redactie | donderdag 25 januari 2007

Volgend op het Groenboek Europees Maritiem Beleid is op 18 januari in Den Haag (Madurodam) het EINDVERSLAG VAN DE NEDERLANDSE CONSULTATIERONDE aan minister Peijs aangeboden. Hierin zijn visies en antwoorden op vragen uit het Groenboek gebundeld. Medio 2007 presenteert Nederland standpunt en eindverslag bij de Europese Commissie.

 

Zwitsers logistiek dienstverlener Bertschi legt een SPOORTERMINAL aan in het Rotterdams Botlekgebied (opslagcapaciteit 1.250 TEU). De aanvankelijke 3,5 hectaren zijn op termijn te verdrievoudigen. Vanaf juni moeten drie sporen van elk 450 meter met bijbehorende brugkraan dagelijks vier in- en vier uitgaande treinen verwerken. Een deel van de circa 120.000 extra TEU is nieuwe lading voor de Rotterdamse haven.

 

AM Vastgoed, woningcorporatie Vestia en cruiseterminalspecialist Züblin Grenada kwamen vlak voor de kerst bij de Haagse wethouder Bouwen en Wonen met een plan voor het leegstaande Norfolkterrein in Scheveningen. Ze willen er de GROOTSTE CRUISEHAVEN VAN NEDERLAND van maken. Jaarlijks doen volgens het plan straks honderd schepen de Scheveningse haven aan. Door de ligging direct aan zee en dicht bij de Randstad kan Scheveningen makkelijk concurreren met Rotterdam en Amsterdam.

 

Logistiek dienstverleners C.J. HENDRIKS EXPEDITIEEN VEEMBEDRIJF (complexe logistiek) en VEEM- EN EXPEDITIEBEDRIJF DIERGAARDE (grondstoffen, chemische producten en gevaarlijke stoffen) gaan intensief samenwerken. Beide bedrijven liggen strategisch ten opzichte van de Ceres-terminal in Amsterdam. Onder leiding van algemeen directeur Kees Jan Hendriks moet de schaalvergroting vorm krijgen. Er staan geen banen op de tocht.

 

BAGGERBEDRIJF BOSKALIS heeft in 2006 een record geboekt met een stijging van circa 60 procent van de nettowinst. Die bedraagt - minimaal - 100 miljoen euro, tegen 62,7 miljoen euro in 2005. In augustus ging men nog uit van een stijging van 30 procent. Het bedrijf, actief in zo’n vijftig landen en werkgever van ruim 7.000 arbeidskrachten, bestendigt hiermee zijn leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten.

 

HEEREMA MARINE CONTRACTORS investeert een som van 1 miljard dollar in een nieuw kraanschip dat voldoet aan de eisen van oliemaatschappijen. Het circa 220 meter lange en 88 meter brede schip zal ook in het poolgebied kunnen werken en krijgt een hijscapaciteit van minstens 14.200 ton, net als de ‘Thialf’, op dit moment het grootste offshore kraanschip ter wereld.

Partners Maritiem Nederland