Economie; Hiswa-makelaars | Maritiem Nederland
Nieuws

Economie; Hiswa-makelaars

Redactie | zaterdag 7 april 2007

HISWA-MAKELAARS hebben een goed jaar achter de rug. De verkoop van jachten boven de 500.000 euro steeg in 2006 met 15 procent naar 35 schepen. Het totaal aantal verkochte jachten nam toe met 5 procent.

 

Volgens de definitieve cijfers is de TOTALE OVERSLAG in de Rotterdamse haven in 2006 ten opzichte van 2005 met 2,1 procent gegroeid tot 378 miljoen ton goederen. Ter vergelijking: de overslag in Shanghai nam met 21,2 procent toe tot 537 miljoen ton en de overslag in Singapore steeg met 5,9 procent naar 448 miljoen ton. De overslag in Antwerpen bedroeg vorig jaar 167 miljoen ton.

 

KONINKLIJKE DIRKZWAGER is sinds kort preferred supplier voor het leveren van actuele scheepsinformatie voor het Maritime Centre of Intelligence, een samenwerkingsverband van Douane en Zeehavenpolitie. Doel van dit centrum is de werkzaamheden in de Rotterdamse haven efficiënter en gestructureerd uit te voeren. Onder meer door betere controle op criminaliteit en door risicoanalyses van zowel schepen als landen van herkomst.

 

De haven van Amsterdam heeft op 23 februari bezoek gehad van het grootste containerschip ooit, ‘MS HONG KONG EXPRESS’. Het schip van Hapag Llyod heeft een capaciteit van 8.000 TEU, een lengte van 320 meter, is 43 meter breed en heeft een deadweight van 100.000 ton. Ceres Paragon Terminal heeft 1.200 tot 1.500 containers geladen en gelost. Cor Oudendijk, directeur scheepvaart van Haven Amsterdam, reikte vanwege deze maiden call het havenschild uit aan de kapitein.

 

Op het kantoor van Zeeland Seaports in Terneuzen is op 26 februari het startsein gegeven voor BIOPARK TERNEUZEN, een project ter waarde van bijna 500 miljoen euro. Doel is de milieubelasting te verminderen door de industriële activiteiten in de Kanaalzone op elkaar af te stemmen, op duurzaamheid gerichte bedrijven aan te trekken en zo extra werkgelegenheid te creëren. Er moeten bijvoorbeeld fabrieken komen voor bio-ethanol en biodiesel, en een biomassacentrale.

 

Havenbedrijf Rotterdam heeft op 23 februari elf aanvragen ingediend voor diverse vergunningen, ontheffingen en bestemmingsplannen voor de TWEEDE MAASVLAKTE. Dit gebeurde bij omliggende gemeenten, Rijkswaterstaat en het ministerie van LNV. Als onderbouwing heeft HbR twee milieueffectrapporten van 6.200 pagina’s meegeleverd, waarin de gevolgen voor milieu en omgeving beschreven staan. Hiermee beginnen de procedures die moeten leiden tot nieuwe of aangepaste bestemmingsplannen, vergunningen om zand te winnen en land aan te leggen.

Partners Maritiem Nederland