Economie; duurzame vismethoden | Maritiem Nederland
Nieuws

Economie; duurzame vismethodenRedactie | dinsdag 6 maart 2007

Het Visserij Innovatieplatform steekt honderdduizend euro in twee praktijkproeven met DUURZAME VISMETHODEN op de Noordzee. Beoogde doelen zijn beperkt brandstofgebruik en dus lagere kosten, minder schade voor het milieu en hogere visserijopbrengsten. Twee kleine groepen vissers voeren de pilots uit. Eerder stelde mininster van Landbouw Veerman al vijfhonderdduizend euro beschikbaar voor deze experimenten.

 

GEMEENTE AMSTERDAM wil alsnog geld storten voor de slachtoffers van de giframp, veroorzaakt door de ‘Probo Koala’. Tot nu toe wilde de gemeente Ivoorkust niet op deze manier tegemoetkomen, omdat dit op een schuldbekentenis zou lijken. Nu de Verenigde Naties een internationaal fonds hebben ingesteld, is wethouder Vos van gedachten veranderd. Om welk bedrag het gaat is nog onbekend.

 

Met ruim dertig miljoen dollar aan investeringen is het EERSTE GASTANKERFONDS van Hanzevast Capital na twee maanden alweer gesloten. Het grootste bankonafhankelijke emissiehuis van besloten beleggingsfondsen in Nederland lanceerde de CV op 9 december vorig jaar. Beleggers blijken te vertrouwen op een aantrekkende wereldeconomie, en in het bijzonder op die van de gastransportmarkt.

 

Begin 2008 komt er een vestiging van maritiem-logistiek en -financieel specialist MPC (Munchmeyer Petersen Steamship) in Amsterdam. MPC NL is een initiatief van MPC Capital AG , Jüngerhans Maritime Services GmbH & Co, KG (Jüngerhans), Rutger van Slobbe en Jacco Smit. De laatste krijgt de leiding over de nieuwe Nederlandse vestiging, waaraan MPC en Jüngerhans naar verwachting een meerderheid van hun aandelen zullen verkopen.

 

In 2006 heeft het Amsterdams havengebied een RECORDAANTAL TERREINUITGIFTEN geboekt van 80 hectare. Met name natte terreinen aan diep vaarwater worden hierdoor schaars. Temeer daar eenzelfde oppervlakte naar verwachting voor 2007 op de uitgifterol staat. Het grootste terrein, van 30 hectare, gaat naar de Afrikahaven Coalterminal (De Rietlanden). Ruim driekwart van de grond is bestemd voor havengebonden activiteiten, 2,3 procent heeft een droge bestemming.

 

Voor de berging van de ‘Mighty Servant 3’ heeft Dockwise gekozen voor SMIT SALVAGE. De bergingsdivisie van Smit heeft niet alleen ruime ervaring met soortgelijke klussen, ook is het benodigde materieel (‘Taklift 7’) aanwezig in de buurt van de Angelose kust. Duikers hebben bunkerolie en giftige stoffen reeds verwijderd. In totaal neemt de operatie 6 à 7 weken in beslag. De oorzaak van het ongeval zal Dockwise verder onderzoeken na berging.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland