Economie & Bedrijf; Unifleet | Maritiem Nederland
Nieuws

Economie & Bedrijf; UnifleetRedactie | dinsdag 6 maart 2007

De Nederlandse rederij UNIFLEET, dochteronderneming van de Heuvelman Shipping Groep, heeft bij twee Chinese scheepswerven acht zeegaande chemicaliëntankers besteld met het predikaat Clean Ship - Super, projectwaarde: 100 miljoen euro. Het gaat om vier schepen van 4.500 m3 capaciteit (12 ladingtanks, ijsklasse 1C) en vier stuks met 8.500 m3 capaciteit (14 ladingtanks, ijsklasse 1A) die voldoen aan de eisen van Bureau Veritas. Oplevering van de eerste twee schepen staat gepland voor oktober 2008.

 

Samen met het Belgisch baggerbedrijf Jan de Nul heeft BOSKALIS een grote opdracht binnengehaald in Soyo, Angola, waar een LNG-exportterminal moet komen. De contractwaarde van de opdracht bedraagt circa 300 miljoen euro, met een aandeel van 50 procent voor Boskalis. Van de 26 miljoen m3 grond die naar schatting uitgebaggerd moet worden voor een toegangskanaal, dient ongeveer eenvijfde deel voor aanleg van 140 hectare nieuw land, waarop de nieuwe terminal moet verrijzen. Eind 2008 moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

 

SBM OFFSHORE gaat volgens een Letter of Intent, om te beginnen voor een periode van vijf jaar, een Mobile Offshore Production Unit with Storage (MOPUstor) leasen aan Talisman Energy Norge AS. Met de productie-jack up, geïnstalleerd op een onderzeese opslagtank, wil het Noorse bedrijf het Yme-veld opnieuw in bedrijf nemen. Het contract omvat het gehele traject, van ontwerp via constructie, tot installatie en verhuur van het platform en de opslagtank, die voorjaar 2008 gereed moeten zijn.

 

Opnieuw groeit IHC Holland Merwede uit zijn jasje. De groep heeft daarom besloten de voormalige Alblaswerf, inclusief afbouwkade (110 m), langs de Noord in Hendrik Ido Ambacht erbij te huren. Het personeel van de werf komt in dienst van IHC Holland Dredgers (Kinderdijk), maar blijft werkzaam in Hendrik Ido Ambacht. IHC-ALBLAS zal voornamelijk sectiebouw verrichten voor de overige IHC-werven. Op termijn komt ook de helling van 90 bij 25,3 meter mogelijk weer in gebruik.

 

Het Deep water Construction Vessel (DCV) ‘Balder’ van HEEREMA MARINE CONTRACTORS is sinds februari weer actief in de Golf van Mexico. Op 28 december raakte het schip op non-actief door een onverwachte overstroming, waardoor water via een koelpijp het schip binnenkwam en twee schroeven van het Dynamic Positioning System beschadigd raakten. Dankzij snel en professioneel ingrijpen van de bemanning was de situatie binnen anderhalf uur onder controle. DCV ‘Thialf’ staat de Balder bij om de opgelopen achterstand weg te werken. |

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland