Dynamic Positioning voor binnenvaartschepen | Maritiem Nederland
Nieuws
RH Marine installeert het DP systeem voor een baggerschip dat voornamelijk op binnenwater gaat werken. Foto: RH Marine

Dynamic Positioning voor binnenvaartschepen

Jan Spoelstra | dinsdag 18 juli 2017
Toeleveranciers, Baggeren

Systemen voor dynamische positionering kennen we tot nu toe vooral uit de offshore, waar schepen veilig langszij offshore installaties moeten manoeuvreren, maar RH Marine installeerde onlangs een DP Systeem aan boord van een binnenvaartschip.

RH Marine ontwikkelde in eigen huis het Rhodium DPT4500 systeem voor dynamische positionering en installeerde het aan boord van de 'Noordzee', het vlaggenschip van waterbouwer Hakkers uit WerkendamHet schip kan ingezet worden voor onder andere heien, hijsen en baggeren. De Noordzee moet gezien haar operationele profiel stil kunnen blijven liggen of langzaam een nauwkeurig uitgestippelde koers kunnen houden.

RH Marine zegt op 18 juli in een persbericht dat het bijzonder complex is om DP op binnenwateren toe te passen. De schepen hebben te maken met bewegingen, verschillende laadcondities en onvoorspelbare stroming. RH Marine's dochterbedrijf Radio Holland voorzag het schip van navigatiesensoren voor het DP systeem.

Scheepswerf Jooren uit Werkendam bouwde het casco (66,5 x 15 meter, holte 3 meter) van de Noordzee en Hakkers bouwde het schip zelf af, zoals de waterbouwer met al haar moderne schepen deed. Het stuurhuis staat voorop en dat zorgt voor extra zicht wanneer het 52 meter metende werkdek vol staat met apparatuur en lading.

Het schip heeft drie 360 kW gensets aan boord die twee voorstuwingspods (2x 350 kW) en één stuurrooster (320 kW) voorin het schip van stroom voorzien. Op het dek staat doorgaans een 180 tons kraan die het bedrijf 'The Beast' noemt. Het betreft een kraan op rupsbanden, met een gieklengte van 60 meter - de Werkendamse waterbouwer wil materieel zo flexibel mogelijk inzetten en de kraan ook aan land kunnen gebruiken.

Hakkers is een waterbouwer die werkt op de grens van land en water, en met de vier spudpalen (2x25 en 2x30 meter) kan de Noordzee in het hele Rotterdamse havengebied palen. Het schip heeft certificaten om tot 5 mijl uit de kust te varen - dat maakt dit schip tot het eerste zeegaande schip van Hakkers. Tot op heden vernoemde Hakkers al haar schepen naar rivieren in Nederland.

Partners Maritiem Nederland