Drie nominaties voor Maritime Innovation Award 2018 | Maritiem Nederland
Nieuws
Kotug won in 2017 de Maritime Innovation Award voor haar eigen methode van warmteopslag en hergebruik (foto: NML)

Drie nominaties voor Maritime Innovation Award 2018redactie | dinsdag 26 juni 2018
Maritieme Cluster, Smart Maritime Technology

Uit het recordaantal van 26 inzendingen heeft de jury van de maritime Innovation Award drie genomineerden geselecteerd Mampaey Offshore Industries met hun Intelligent Dock Locking System, Veth Propulsion met de Veth Integrated L-drive en Fleet Cleaner.

De interesse voor de Maritime Innovation Award blijft groot. Dit jaar zijn er 26 bedrijven die hun maritieme innovatie hebben ingediend. De jury nodigde de zes meest aansprekende inzenders uit om een presentatie te geven. Uiteindelijk kwamen er drie deelnemers als genomineerden uit de bus. Tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Snel en veilig afmeren

Het Intelligent Dock Locking System van Mampaey Offshore Industries is een automatisch magnetisch afmeersysteem. Dit systeem maakt snellere en veiligere afmeerprocedures mogelijk. Het is flexibel en modulair en kan worden gebruikt op schepen, terminals en havens. De jury is onder meer enthousiast over de praktische toepasbaarheid en manier waarop dit systeem de veiligheid aan boord vergroot.

Compacte roerpropeller

De Veth Integrated L-drive van Veth Propulsion is een extreem compacte roerpropeller met een geïntegreerde permanent magneet motor. Deze 360 graden bestuurbare voortstuwingsinstallatie is geluidsarm en heeft een hoog rendement. Dit systeem is ruimtebesparend en is voorbereid op de toekomst van elektrisch varen. De jury is onder de indruk van het goede ontwerp, de brede toepasbaarheid en de manier waarop is ingespeeld op de marktvraag.

Robot schoonmaker

Fleet Cleaner verwijdert aangroei van de scheepshuid van zeeschepen tijdens het laden en lossen in de haven met een zelf ontwikkelde robot, zodat rederijen 5 tot 10 procent brandstof kunnen besparen en er geen down time is. De lastige omgeving waarin het systeem opereert, de operationele en milieutechnische verbetering ten opzichte van het huidige proces met duikers en de manier waarop het systeem als dienst in de markt wordt gezet, zijn volgens de jury indrukwekkend.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland