Drie nieuwe containerreuzen voor CMA CGM | Maritiem Nederland
Nieuws

Drie nieuwe containerreuzen voor CMA CGM

Redactie | dinsdag 31 maart 2015
Scheepsbouw, Grootste schepen

De Franse containerrederij CMA CGM heeft een order geplaatst voor de bouw van drie nieuwe containerreuzen met een capaciteit van 20.600 TEU. De schepen worden gebouwd bij het Zuid-Koreaanse Hanjin Heavy Industries en worden naar verwachting geleverd in 2017.

CMA CGM verwacht dit jaar verder te groeien. Naast de order voor de bouw van drie nieuwe containerschepen, komen er nog zes nieuw containerschepen van 18.000 TEU, twaalf schepen van 9.400 TEU en drie GuyanaMax schepen van 2.100 TEU. Deze nieuwe schepen moeten de reder verder laten groeien.

De containerrederij heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 584 miljoen dollar. Dat is ruim 43 procent meer dan het jaar ervoor. Toen had de rederij nog een voordeel vanwege de verkoop van de aandelen in Terminal Link. De reder vervoerde vorig jaar 8,1 procent meer lading en zag de omzet stijgen met 5,3 procent tot 16,7 miljard euro. Het aantal vervoerde TEU’s steeg met ruim 12 procent tot 1,2 miljoen TEU.

Vooral de volumes op de diensten van Azië naar Europa stegen. Ook de herstellende Amerikaanse economie pakte gunstig uit voor de reder. Daarnaast verwacht CMA CGM veel van de samenwerking in de Ocean Three alliantie met CSCL en UASC en van de samenwerking met Hamburg Süd in Zuid- en Oost-Amerika.

Partners Maritiem Nederland