Dreigend personeelstekort watersector | Maritiem Nederland
Nieuws
Nederland dreigt zijn toppositie in de watersector te verliezen.

Dreigend personeelstekort watersector

Mischa Brendel | maandag 22 september 2008

Er dreigt een flink personeelstekort in de watersector. Dat stelt het Netherlands Water Partnership (NWP) vandaag in het dagblad Trouw.

De komende jaren neemt het werk voor de watersector alleen maar toe, maar jongeren staan niet in de rij voor een baan in de watersector. De brancheorganisatie NWP vraagt zich dan ook af of Nederlandse bedrijven voldoende mensen kunnen werven om grote orders uit te voeren met Nederlands personeel. De Nederlandse toppositie wordt volgens het NWP serieus bedreigd.

Volgens een zegsman van het NWP kampt momenteel de helft van de Nederlandse waterbedrijven al met een personeelstekort en dit tekort dreigt de komende jaren alleen maar toe te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen de 14 en 18 jaar waterwerk, net als veel andere technische vakken ervaren als ‘saai, vies en onaantrekkelijk’. Het NWP stelt dat dit vooral komt door het ontbreken van een duidelijk beeld van het werk in de waterbranche.

Volgens de organisatie loopt het werknemerstekort in de watertechnologie in 2012 op tot 8000. In de sector deltatechnologie worden vergelijkbare tekorten verwacht.


Bron: Trouw

Partners Maritiem Nederland