Dode na drinken schoonmaakmiddel aan boord FPSO | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2019 vervoerde de Vanguard een floating production, storage & offloading vessel (FPSO) voor Petrobras.

Dode na drinken schoonmaakmiddel aan boord FPSORedactie | donderdag 9 januari 2020
Boskalis

Door het drinken van schoonmaakmiddel hebben zes Braziliaanse medewerkers aan boord van een nieuwe FPSO voor Petrobras een methanolvergiftiging opgelopen. De Bokalift Vanguard, die de FPSO vervoert van de werf in Qingdao naar Brazilië, maakte een tussenstop in Zuid-Afrika. Daar werden de getroffen werknemers geëvacueerd. Eén van hen heeft het niet overleefd.

De zes Brazilianen waren in dienst van een aannemer die werkzaamheden uitvoerde aan boord van de FPSO in opdracht van de Chinese werf. Het schoonmaakmiddel waarvan zij dronken, bevatte volgens een persbericht van Boskalis waarschijnlijk een mengsel van ethanol en het zeer giftige methanol. De zes werknemers meldden dit ongeveer 36 uur na consumptie aan de bemanning van de Vanguard, toen ernstige ziekteverschijnselen optraden. 

Het zware-ladingschip heeft daarna haar koers verlegd richting de kust van Zuid-Afrika en gelijktijdig is een medische evacuatie per helikopter georganiseerd. Helaas is een van de getroffen werknemers overleden voordat de medische hulp ter plaatse was. De overige vijf werknemers werden met succes geëvacueerd en in het ziekenhuis opgenomen in Durban, waar zij herstellen van de vergiftiging.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland