Distributiecentrum Boskalis wekt eigen stroom op | Maritiem Nederland
Nieuws
Boskalis-CEO Peter Berdowski zette de 'zonnecentrale' in werking. Links Gerard de Ruiter (Zonnegilde).

Distributiecentrum Boskalis wekt eigen stroom opRedactie | dinsdag 27 oktober 2020
Baggeren, MET Event

Boskalis heeft ruim 5.350 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van zijn distributiecentrum in Vlaardingen. Het totaal geïnstalleerde vermogen is goed voor 15 procent van het stroomgebruik van Boskalis Nederland. Het in 2019 opgeleverde distributiecentrum is hiermee in één keer CO2-negatief.

Boskalis realiseerde het project in partnership met Zonnegilde en Triodos Bank. Met de zonnepanelen genereert de baggeraar 1,6 miljoen kilowattuur groene stroom per jaar, het equivalent van het jaarlijkse verbruik van 560 huishoudens. Het nieuwe distributiecentrum is medio 2019 in gebruik genomen voor de logistieke ondersteuning van de uiteenlopende Boskalis-projecten wereldwijd. Het platte dak van ruim 16.000 vierkante meter leent zich uitstekend voor dit grote aantal zonnepanelen. 

“Met het grootschalig opwekken van zonne-energie zetten we een belangrijke stap in de realisatie van onze duurzaamheidsambities voor onze kantoren en distributiecentra", zegt CEO Peter Berdowski van Boskalis. "Wij maken al jaren gebruik van 100% groene stroom op onze Nederlandse locaties en gaan met deze investering in Vlaardingen een stap verder door deels zelfvoorzienend te worden. Inmiddels zijn we ook op onze campus in Papendrecht gestart met het installeren van zonnepanelen en onderzoeken we mogelijkheden om verder op te schalen. Hiermee komen we een stapje dichter bij de realisatie van onze  CO2--neutrale doelstelling.”‎


Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland