Dijkversterking bij Hansweert naar Van Oord en KWS | Maritiem Nederland
Nieuws
Een gedeelte van de dijk ligt langs bewoond gebied. Ook grenst de dijk aan een Natura 2000-gebied.

Dijkversterking bij Hansweert naar Van Oord en KWSRedactie | woensdag 11 maart 2020
Baggeren

Waterschap Scheldestromen heeft het project Dijkversterking Hansweert in Zeeland toegekend aan aannemerscombinatie Van Oord - KWS. De dijk moet over een lengte van ruim 5 kilometer worden versterkt om aan de huidige veiligheidsnorm te voldoen.

Het consortium Van Oord - KWS vormt samen met het waterschap Scheldestromen en advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos het bouwteam dat de dijkversterking Hansweert gaat voorbereiden en uitvoeren. De overeenkomst werd op 11 maart ondertekend door André Marinisse (waterschap Scheldestromen), Paul Vogelaar (Van Oord) en Rob van Koeveringe (KWS).

Het bouwteam beschikt met de drie partners over de specifieke kennis en kunde die nodig is om dit project tot een succes te maken. Het waterschap voert de regie en is het aanspreekpunt voor de omgeving en belanghebbenden. Witteveen + Bos maakt het ontwerp en verzorgt de benodigde vergunningen. Van Oord en KWS brengen hun kennis en ervaring met uitvoeren van grootschalige dijkversterkingsprojecten in.

Dijk langs bewoond gebied

Het project Dijkversterking Hansweert is een complex project. Een gedeelte van de dijk ligt langs bewoond gebied. Ook grenst de dijk aan een Natura 2000-gebied. Het project bestaat uit twee fasen. Fase 1 omvat de bouwteamfase waarbij de opdrachtgever en de aannemer gezamenlijk het ontwerp en de uitvoeringswijze vaststellen en de prijs en het contract formuleren. Het voornemen is om de aannemer van de bouwteamfase ook voor fase 2, de realisatiefase, te contracteren. De uitvoering begint in 2022. In 2024 vindt naar verwachting de oplevering plaats.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland