Geertman kiest voor digitalisering mét vakmanschap | Maritiem Nederland
Nieuws
Het gebruik van Floor2Plan zorgt voor een betere voorspelbaarheid van projecten.

Geertman kiest voor digitalisering mét vakmanschap

Redactie | donderdag 7 januari 2021
Toeleveranciers, Scheepsbouw

Scheepswerf Geertman begint dit jaar met digitalisering, maar dit gaat hand in hand met ambacht en vakmanschap. Voor het schrijven van uren, boeken van materialen en plannen van klussen en projecten maakt Geertman gebruik van Floor2Plan. Het voordeel is dat er zicht is op de gemaakte uren en gebruikte materialen per klus en dat het dubbele werk van de papieren lijstjes tot het verleden behoort.

René Geertman is de vierde generatie die in het ruim honderd jaar oude familiebedrijf aan het roer staat en die met zijn ondernemerschap een uitgesproken visie heeft op de toekomst. “Wij zien door de tijd heen dat het karakter van onze klanten verschuift in de zin dat de waarde van een voorspelbaar project en een zekere doorlooptijd belangrijker wordt. Een scheepseigenaar is niet alleen schipper maar ook ondernemer. Om aan de vraag van vandaag en die van morgen te voldoen willen we de prestaties van onze werf verder ontwikkelen. Digitalisering biedt daarbij volop potentie zolang deze maar in staat is om zich aan te passen aan de processen en organisatie van onze werf.”

Eenvoud in gebruik

Deze wens past goed bij de expertise van Floorganise dat zich richt op het overbruggen van de afstand tussen kantoor en werkvloer specifiek binnen scheepswerven. “Juist omdat Scheepswerf Geertman korte lijnen kent en kort op het werk zit betekent dit dat onze applicatie uiterst efficiënt en doeltreffend moet zijn wil het geschikt zijn voor gebruik door de lassers, ijzerwerkers en ander collega’s op en rond de werkvloer. Het eenvoudig houden en laagdrempelig houden voor de gebruikers daar lag in dit project de uitdaging voor ons”, zegt Ronald de Vries, die namens Floorganise de coördinatie verzorgde.

Met de oplevering bij Scheepswerf Geertman wordt nu gepland in Floor2Plan waarbij klussen per project worden uitgezet in de tijd. De klussen, die voortkomen uit een bibliotheek met vaste werkzaamheden, worden actief gedistribueerd naar de werkvloer waar per medewerker gewerkte tijd en gebruikte materialen wordt ingegeven. Sturen op uren en klussen is daarmee mogelijk. Na een controleslag wordt van deze invoer automatisch een factuur aangemaakt in het boekhoudprogramma Exact.

Werf staat centraal

‘’We zijn net begonnen met het in de praktijk te brengen maar ik zie dat onze mensen het goed oppakken, dus mijn gedachten gaan al stiekem uit naar een volgende stap. De mensen van Floorganise zijn flexibel en denken volop met mij mee. Niet het product maar onze werf staat centraal in de oplossing”, constateert René Geertman.

Partners Maritiem Nederland