DHV presenteert Masterplan Port Said East Port | Maritiem Nederland
Nieuws

DHV presenteert Masterplan Port Said East Port

Mischa Brendel | dinsdag 4 november 2008

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft aan de investeerders het Masterplan Port Said East Port gepresenteerd. Het gaat om een plan voor een haven- en industriecomplex ten oosten van de Egyptische stad Port Said.

Port Said is gelegen aan de Middellandse Zeezijde van het Suezkanaal. Hier passeert circa 30 procent van het wereldwijde containertransport en circa 13 procent van de totale wereldhandel. Het totale gebied waar het om gaat heeft een oppervlakte van ongeveer 120 km2, vergelijkbaar met het Rotterdamse havencomplex.

 

Lees verder onder de afbeelding.

Het Masterplan Port Said East Port. (beeld: DHV)

Het Masterplan Port Said East Port. (beeld: DHV)

In het Masterplan adviseert DHV hoe het haven- en industriegebied moet worden ontwikkeld. Hierbij wordt het gebied geclusterd in verschillende sectoren. De haven moet vooral interessant worden voor internationale bedrijven die produceren voor Noord-Afrika, Europa en West-Azië.

In een later stadium in de ontwikkelingen wil DHV gaan kijken naar andere belangrijke investeringen, zoals de uitbreiding van de stad, een tunnel tussen de haven en Port Said en een verbetering van de infrastructuur naar Cairo. DHV kreeg vorig jaar september de opdracht van de Port Said Port Authority voor de ontwikkeling van het Masterplan.

Partners Maritiem Nederland