Derde generatie Roodenburg aan roer Huisman | Maritiem Nederland
Nieuws
David Roodenburg treedt in de voetsporen van zijn vader en grootvader die Huisman op de kaart hebben gezet.

Derde generatie Roodenburg aan roer Huisman

Redactie | vrijdag 10 april 2020
Toeleveranciers

David Roodenburg, de derde generatie van de familie Roodenburg binnen het bedrijf, is benoemd tot de nieuwe CEO van Huisman. Zijn vader Joop Roodenburg bouwde het bedrijf uit tot een gerenommeerde multinational in zware constructie installaties. Voormalig CEO Theo Bruijninckx blijft actief als CFO van Huisman.

Huisman is sinds 1980 eigendom van de familie Roodenburg. Onder leiding van de familie groeide het bedrijf uit van twintig naar 2.000 medewerkers. Joop nam in 1990 het roer over van zijn vader (en Davids opa) Ies Roodenburg.

Behalve David Roodenburg werkt ook zijn zus Charlotte voor Huisman. Zij was al actief als Manager Sales en wordt nu ook expliciet verantwoordelijk voor New Build Sales. "Als onderdeel van de transitie (van het managementteam, red.) zal David Roodenburg Huisman blijven leiden in nauwe samenwerking met Theo Bruijninckx", zegt Jaap Korf namens de Raad van Commissarissen van Huisman.

Joop Roodenburg blijft verbonden aan het bedrijf in een adviserende rol, met de focus op de voortdurende ontwikkeling van ‘step changing technical solutions’, het inspireren van engineers, nieuwe zakelijke kansen, aanbestedingen, relaties met klanten en ondersteuning van het managementteam.

Sinds 2008 bij Huisman

David Roodenburg (36) studeerde Werktuigbouwkunde en Precision Microsystem Engineering (PME) aan de TU Delft. Sinds 2008 werkt hij bij Huisman. Hij was verantwoordelijk voor de orderintake die leidde tot de start van de bouw en de daaropvolgende succesvolle oplevering van de productiefaciliteit van Huisman in Brazilië. In 2013 werd hij Manager Systeemarchitectuur, met de focus op de transformatie van concept naar multidisciplinaire systeemontwerpen. Vanaf begin 2016 hield hij zich bezig met new business voor Huisman, wat resulteerde in twee grote contracten in China. In augustus 2017 werd hij Manager van de afdeling Tender & Products waarbij de focus lag op toekomstige markten en de visie van Huisman.

Theo Bruijninckx (58) trad in mei 2017 toe tot Huisman als Chief Financial Officer en lid van de Board. In april 2018 werd hij benoemd tot CEO van Huisman. Daarvoor werkte hij 24 jaar bij Ballast Nedam. Bruijninckx, die is opgeleid als bedrijfseconoom en financial controller, pakt zijn oude stiel weer op.

Partners Maritiem Nederland