Derde Fast Crew Supplier voor Taiwanese waterbouwer | Maritiem Nederland
Nieuws
De Damen FCS 2610 kan twaalf mensen vervoeren (naast de crew) met een snelheid van 25 knopen.

Derde Fast Crew Supplier voor Taiwanese waterbouwer

Redactie | donderdag 14 november 2019
Scheepsbouw

Damen Shipyards heeft een order ontvangen voor de levering van een derde Fast Crew Supplier (FCS 2610) voor Hung Hua Construcion. Eerder dit jaar bestelde de Taiwanese baggeraar en waterbouwer al twee vergelijkbare schepen van het type FCS 2710. 

De FCS 2610 is op voorraad bij Damen Singapore en kan na de laatste afbouwwerkzaamheden nog deze maand worden geleverd. De FCS 2610 kan twaalf mensen vervoeren (naast de crew) met een snelheid van ruim 25 knopen. Begin 2020 volgen de twee FCS 2710 schepen. Hung Hua heeft de intentie uitgesproken om in de zomer van 2020 nog twee schepen van het laatste type toe te voegen aan haar vloot.

Hung Hua is de grootste baggeraar en waterbouwer in Taiwan. Het bedrijf wil ook een positie verwerven in de snel groeiende offshore windsector in Taiwan. De nieuwe schepen zijn bedoeld voor snelle bemanningstransfers en onderhoudsdiensten in offshore windparken. 

Ook succes in Nigeria

In dezelfde week boekte Damen Shipyards ook succes in Nigeria. Voor SR Platforms leverde de scheepsbouwer eem FCS 3007 patrouillevaartuig. Daarnaast vonden de sea trials plaats van twee FCS 4008 patrouillevaartuigen. Deze schepen hebben een topsnelheid van 29 knopen en een bereik van 2.000 nautische mijl.

Samen met de in oktober 2015 geleverde 'Mediator I', een FCS 3307 Patrol Vessel, komt het aantal Damen-schepen in de vloot van de Nigeriaanse reder op vier. SR Platforms is gespecialiseerd in maritieme en offshore support services. De nieuwe schepen krijgen de namen 'Mediator II', 'Mediator III' en 'Mediator IV'.

De FCS 4008 voor SR platforms heeft een topsnelheid van 29 knopen en een bereik van 2.000 nautische mijl.

Partners Maritiem Nederland