DEME voltooit installatie exportkabel voor Belgisch offshore project | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'Living Stone' kan één kabel installeren en tegelijk de volgende voorbereiden (foto: DEME)

DEME voltooit installatie exportkabel voor Belgisch offshore projectredactie | vrijdag 2 augustus 2019
Offshore Wind

Installatieschip 'Living Stone' van DEME heeft 85 km onderzeese exportkabel geïnstalleerd voor het Modular Offshore Grid van Elia. De kabel zorgt voor een verbinding met het station Stevin in Zeebrugge en het offshore substation van het Rentel windpark.

De ‘Living Stone’ laadde de kabel bij fabrikant Hellenic Cable in Griekenland, bracht hem naar de site in België en zorgde voor een vlekkeloze installatie. Met het innovatieve kabellegsysteem aan boord van het schip konden de werken in een recordtijd en ruim voor de geplande datum worden voltooid. Het systeem met twee kabelbanen kan één kabel installeren en tegelijk de volgende kabel voorbereiden aan dek, inclusief de installatie van het kabelbeschermingssysteem.

“Met een nieuw, complex schip zoals de ‘Living Stone’ verwacht je nog wat kinderziektes, maar het was geweldig dat onze bemanning eventuele problemen al van tevoren had opgelost. De uitstekende teamgeest tussen de bemanning van het schip en het projectteam en uiteraard de constructieve aanpak van onze klant Elia waren essentieel voor dit succes”, zegt projectdirecteur Marco Kanaar van DEME Offshore.

Bonny River

Het Belgische onderzeese kabelproject Modular Offshore Grid werd toegekend in augustus 2017. DEME heeft ook de nieuwste sleephopperzuiger ‘Bonny River’ ingezet op het project om 45 km sleuven op te vullen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland