Nieuws
DEME is blij dat een groot deel van het werk is toegekend aan Engelse en Schotse toeleveranciers (foto: DEME)

DEME kiest lokale toeleveranciers voor Moray East windparkredactie | donderdag 28 maart 2019
Offshore Wind

DEME Offshore, voorheen GeoSea, heeft de selectie van de Tier One-leveranciers bekendgemaakt voor het contract voor de funderingen van het offshore windpark Moray East. Veel van deze leveranciers zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Het windpark van 950 MW wordt ontwikkeld door Moray Offshore Windfarm East Ltd, een joint venture van Diamond Green, EDPR, Engie en CTG. Het project werd opgestart nadat de Britse overheid in 2017 het Contract for Difference ter waarde van £ 57,50/MWh had toegekend.

De bekendmaking van de leveranciers is het sluitstuk van de werken in het kader van een ‘early works’-contract voor het ontwerp en de aankoop van 100 windturbinefunderingen en drie platformfunderingen voor offshore substations. DEME Offshore staat ook in voor het transport en de installatie van de funderingen en de drie topsides voor de offshore substationplatformen.

De offshore installatiewerken zullen worden uitgevoerd vanuit havens in Noord-Schotland (met name Invergordon). Het contract heeft een waarde van enkele miljoenen Britse pond. Een groot deel van de productie van 55 jackets (inclusief de assemblage) zal worden uitgevoerd door Smulders in het VK, ondersteund door productieactiviteiten in Europa.

De overige jackets worden geleverd door het in Dubai gevestigde Rig Metals, een onderdeel van de Lamprell Group, en vervolgens verscheept naar Noord-Schotse havens. Er werd ook een contract toegekend aan PSG Marine & Logistics, dat de onshore afhandelingsactiviteiten in de haven van Invergordon zal coördineren.

DEME Offshore heeft ook de productie van 150 pinpalen toevertrouwd aan het Schotse bedrijf BiFab, nu eigendom van het Canadese DF Barnes. De Duitse fabrikant EEW zal de overige palen produceren. Daarnaast zal de Britse davitkraanleverancier Granada meer dan 100 offshorekranen leveren voor het project.

In de komende maanden zal DEME Offshore, samen met partner Smulders, lokale 'Tier Two supply chain'-workshops organiseren om andere werkpakketten samen te stellen en uit te besteden aan lokale leveranciers.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland