Nieuws
De 'Sea Installer' en de 'Sea Challenger' gaan de 165 turbines voor Hornsea Two installeren (foto: DEME)

DEME installeert funderingen en turbines Hornsea Tworedactie | maandag 20 mei 2019
Offshore Wind

DEME Offshore heeft het contract verworven voor het transport en de installatie van 165 funderingen voor offshore windpark Hornsea Two van Ørsted in het VK. Daarnaast gaat de maritieme aannemer de 165 turbines in het windpark installeren. 

Hornsea Two zal een capaciteit hebben van 1.4 GW en ligt 89 km voor de kust van Yorkshire. Het windpark zal zo'n 1,3 miljoen woningen per jaar van elektriciteit voorzien. Het windpark grenst aan de noordelijke en westelijke rand van het Hornsea One-windpark, waarvoor DEME Offshore eveneens funderings-, turbine- en exportkabelwerkzaamheden heeft uitgevoerd.

De maritieme aannemer zal de 165 monopile-funderingen transporteren en installeren en de erosiebescherming aanbrengen. Voor het installeren van de monopiles en transitiestukken gebruikt DEME het nieuwe DP3 installatieschip ‘Orion’, dat tegen het einde van het jaar de vloot versterkt. Het nieuwe vlaggenschip beschikt over een combinatie van een uitzonderlijk hoog transport- en laadvermogen en een kraan met een hijsvermogen van 5.000 ton.

Ook voor het transport en de installatie van 165 Siemens Gamesa 8,4 MW-turbines in zet DEME twee installatieschepen in. De turbine-installatie zal worden uitgevoerd met de ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’. De installatie moet begin 2022 voltooid zijn. De totale contractwaarde bedraagt meer dan 200 miljoen euro.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland