DEME doopt zelfvarend hefvaartuig Apollo | Maritiem Nederland
Nieuws
Met Olympische souplesse wierp Nafi Thiam de champagne tegen de romp van de Apollo (foto: DEME)

DEME doopt zelfvarend hefvaartuig Apolloredactie | dinsdag 26 februari 2019
Offshore, Scheepsbouw

In de haven van Zeebrugge is DEME's nieuwste zelfvarende DP2 hefvaartuig 'Apollo' gedoopt. Het hefvaartuig versterkt de vloot van de offshore divisie van de Belgische maritieme aannemer. Dankzij de uitzonderlijk lange vakwerkpoten van 106,8 m kan de Apollo in diepten tot 65 m werken.

Daarnaast beschikt de Apollo over een ‘leg-encircling’ kraan van 800 ton. Het schip heeft een breed, ruim dek met een vrije oppervlakte van 2.000 m² en een draagvermogen van 15 t/m².

DEME had de Belgische zevenkampster Nafi Thiam uitgenodigd om de doopceremonie te verrichten. De afgelopen jaren won zij goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, het WK in Londen en het EK in Berlijn. "De zeven disciplines van de zevenkamp stellen hoge eisen aan de kracht, het uithoudingsvermogen en de veelzijdigheid van een atleet. Die eigenschappen zien we ook in het schip en de bemanning van de Apollo", zegt Hugo Bouvy, managing director van DEME Offshore. "Dit veelzijdige vaartuig zal worden ingezet in de offshore windindustrie, maar zal ook worden gebruikt voor de installatie en ontmanteling van platformen voor de olie- en gasindustrie."

Het orderboek voor 'Apollo' is goed gevuld met uiteenlopende projecten, zowel in de offshore hernieuwbare energie als de olie- en gasmarkt. Het schip gaat nu voorbereidende heiwerken uitvoeren in het offshore windmolenpark Moray East in het Verenigd Koninkrijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland