DEME bestelt sleephopperzuiger bij IHC | Maritiem Nederland
Nieuws

DEME bestelt sleephopperzuiger bij IHCJan Spoelstra | woensdag 3 februari 2016
Scheepsbouw, Baggeren, LNG

Mooi nieuws voor het reorganiserende Koninklijke IHC: het bedrijf maakte op 1 februari bekend een order te hebben gekregen voor een LNG aangedreven sleephopperzuiger met een hoppervolume van 15.000 kuub.

Opdrachtgever is het Belgische DEME dat al zijn hopperzuigers sinds 1992 door IHC laat bouwen. IHC is verantwoordelijk voor het detailontwerp, de bouw en de levering van het multifunctionele baggerschip. Het conceptontwerp werd uitgevoerd door C-Job Naval Architects. Het feitelijke bouwen gebeurt op een partnerwerf in China. Het schip draag de naam ‘Bonny River’ en IHC voorziet het schip van een extra lange zuigbuis en een tweede zuigbuis met zware rotssleepkop, waardoor het schip ook in gebieden met harde bodem kan opereren.

De Bonny River zal het eerste schip zijn in DEME’s vloot met een gesloten recirculatiesysteem. Dit systeem minimaliseert de vertroebeling van het zeewater dat gegenereerd wordt door het overvloeiwater en maakt het mogelijk dat het schip ook in ecologisch kwetsbare gebieden kan baggeren.

De hydrodynamische romp en de dual-fuelmotoren (diesel en LNG) zorgen voor verdere optimalisering van het brandstofverbruik en voor een minimale CO2-voetafdruk. Vanwege zijn beperkte laaddiepte is het schip ook geschikt voor operaties in ondiep water.

De sleephopperzuiger krijgt een ‘Green Passport’ en een ‘Clean Design’-classificatie, een certificering voor eigenaars en reders die bewust kiezen voor een milieuvriendelijke bouw en gebruik van hun schepen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland