Deltalinqs-voorzitter Atzo Nicolaï overleden | Maritiem Nederland
Nieuws
Nicolaï wilde 'het grote belang van de Rotterdamse haven nationaal en internationaal uitdragen'.

Deltalinqs-voorzitter Atzo Nicolaï overleden

redactie | dinsdag 25 augustus 2020
Havenbedrijf Rotterdam

De samenwerking van oud-minister Atzo Nicolaï en de Rotterdamse havengemeenschap was slechts een kort leven beschoren. De voorzitter van ondernemersorganisatie Deltalinqs en RPPC overleed 19 augustus op 60-jarige leeftijd aan een agressieve vorm van kanker. 

Eerder deze maand had Nicolaï zijn werkzaamheden al neergelegd. De oud-minister en voormalige DSM-directeur was begin dit jaar aangetreden als voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). 

Vis in het water

"Met zijn omvangrijke bestuurlijke ervaring, zowel binnen de overheid, politiek als het bedrijfsleven, was Nicolaï de juiste persoon op de juiste plaats", schrijft het bestuur van Deltalinqs op de website. "Hij voelde zich als een vis in het water. Ondanks de belemmeringen vanwege de Covid-19 crisis nam hij direct diverse cruciale dossiers met veel enthousiasme en met grote deskundigheid ter hand. Zijn adagium dat publieke en private partijen elkaar nog beter moeten begrijpen en zo tot nog grotere resultaten moeten kunnen komen, werd direct door hem ten uitvoer gebracht. Helaas heeft dit geen verder vervolg mogen krijgen. Met veel respect blijven wij ons zijn innemende persoonlijkheid en inzet voor de havengemeenschap herinneren."

Haven versterken

"In de korte tijd die we hebben mogen samenwerken leerden we Atzo kennen als een aimabele persoonlijkheid met een grote drive om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven. Hij toonde een grote belangstelling voor de verschillende dossiers en was vastbesloten zijn brede maatschappelijke ervaring, kennis en netwerk in te zetten om de haven verder te versterken", aldus de reactie van Havenbedrijf Rotterdam.

Nicolaï wordt op 29 augustus in besloten kring begraven.

Partners Maritiem Nederland