Delfzijl loopt al warm voor DelfSail 2021 | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2021 zou onder meer 'Etoile du Roy' te zien zijn, bekend van de film over het leven van Michiel de Ruyter.

Delfzijl loopt al warm voor DelfSail 2021Redactie | woensdag 10 juni 2020
Havens

Op 10 juni 2021, precies over een jaar, begint de zevende editie van DelfSail, de parade van tall ships in en rond de haven van Delfzijl. De organisatie van DelfSail 2021 heeft onder meer de 'Etoile du Roy' gecontracteerd, een replica van een Engels fregat uit 1745, die eerder te bewonderen was in de film over het leven van Michiel de Ruyter.

Het tall ship werd in 1996 gebouwd als ‘Grand Turk’ in Marmaris (Turkije) voor de opnamen van de Engelse serie ‘Horatio Hornblower’, over één van Engelands grote zeehelden. Na de opnamen, die duurden van 1998 tot 2003, figureerde het schip nog in een aantal  andere Engelse films en televisieseries.

In 2010 werd de 'Grand Turk' verkocht naar Frankrijk, waarna haar naam werd gewijzigd in ‘Etoile du Roy’. Bij deze eigenaar – Bretagne Marines Croisieres uit St. Malo – maakt het schip deel uit van een grotere vloot historische replica’s.

Het schip is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uniek, met een prachtige historische ontvangstruimte voor de kapitein, hoogglans gelakt houtwerk en een indrukwekkende raampartij. Gebouwd als replica van een Engels Fregat uit 1745, heeft zij kanonnen aan boord die werkelijk kunnen schieten. De bemanning is soms gekleed zoals in 1745 en met haar bijzondere verschijning wordt zij regelmatig gevraagd in films.

In de recente verfilming van het leven van admiraal Michiel de Ruyter, speelde de Etoile du Roy een hoofdrol naast Frank Lammers in de rol van de admiraal.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland