Defensiefotografen winnen internationale prijzen | Maritiem Nederland
Nieuws
Een deel van de bemanning van de Zr.Ms. De Ruyter maakte in maart 2020 een trip door de woestijn in Dubai.

Defensiefotografen winnen internationale prijzenredactie | dinsdag 13 april 2021
Marine

Sergeant Aaron Zwaal en sergeant-majoor Hille Hillinga hebben drie prijzen en een eervolle vermelding in de wacht gesleept bij de ‘Military Visual Awards’ voor het jaar 2020. Zwaal en Hillinga zijn werkzaam als combat fotograaf bij het Mediacentrum Defensie.

Zwaal kreeg de eerste prijs in de categorie ‘Feature’, met een foto die werd genomen in de woestijn bij Dubai. “Zr.Ms. De Ruyter patrouilleerde in de wateren rondom Dubai", vertelt hij in de Defensiekrant. "Toen we in maart 2020 de haven van de stad aandeden hebben we met een select gezelschap een trip naar de woestijn gemaakt. Daar heb ik deze foto genomen van een deel van de bemanning.”

Daarnaast ontving Zwaal de derde prijs in de categorie ‘Picture Story’. “Deze serie van tien foto's heb ik geschoten in Litouwen, waar we in juni waren voor de Pantserhouwitsers.” 

Hille Hillinga, die vorig jaar ook in de prijzen viel, won de tweede prijs in de categorie ‘Illustrative’ (foto: Hille Hilinga/Mediacentrum Defensie). Tekst gaat verder onder de foto.

“De winnende foto is er één die ik heb genomen tijdens een shoot met de commando’s. Met Photoshop heb ik het beeld nog mooier gemaakt. Dat is overigens ook de bedoeling van deze categorie”, aldus Hillinga.

Ook kreeg Hillinga een Honourable Mention in de categorie ‘Pictorial’. Deze foto won geen prijs, maar is volgens de jury wel zo bijzonder voor een eervolle vermelding.

De winnende foto’s zijn te zien via deze link

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland