Deal Drecht Cities en HbR verlengen samenwerking | Maritiem Nederland
Nieuws
Danny Levenswaard (HbR) en Martin Bloem (Deal) tekenden voor vier jaar bij.

Deal Drecht Cities en HbR verlengen samenwerkingRedactie | dinsdag 1 september 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal, tekenden hiervoor een nieuwe overeenkomst voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden.

Het doel van de samenwerking is meer bedrijven naar onder meer de Dordtse Zeehaven te begeleiden met een focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector. 

Dordrecht Inland Seaport is de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland. Het beslaat inclusief havenbekkens een gebied van 290 hectare. Door zijn strategische ligging aan diep water biedt de Dordtse zeehaven goede mogelijkheden voor de vestiging van droge, natte en breakbulk overslagactiviteiten. De haven ligt tussen (petro-)chemische clusters van Rotterdam en Moerdijk en in de directe nabijheid van zeevaart, binnenvaart, wegtransport en spoorvervoer. Behalve naar de Dordtse zeehaven wordt er  ook gekeken naar overige kansen in de Drechtsteden.

In 2016 startte de samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities. De samenwerking is voor beide partijen naar tevredenheid verlopen en zal daarom met vier jaar worden verlengd. De focus heeft de afgelopen periode gelegen op de ontwikkeling van vrije kavels en gebiedsontwikkeling. Daarin hebben beide partijen elkaar goed kunnen vinden. Voor de komende jaren liggen er kansen op gebieden die nog ontwikkeld (kunnen) worden en die passen bij de strategie van Dordrecht Inland Seaport. Toekomstbestendigheid is hier het sleutelwoord , aangezien er specifiek gekeken wordt naar duurzame en innovatieve ontwikkelingen.

Goede resultaten

Martin Bloem (Deal Drecht Cities): "Door weer vier jaar gericht samenwerken, kunnen we verder bouwen op de goede resultaten. De voorgaande samenwerking heeft geleid tot de vestiging van Nippon Gases en een grote logistieke ontwikkeling van elf hectare in Alblasserdam door Goodman. We kijken vooruit naar mooie duurzame investeringen en bedrijven met innovatieve oplossingen."

Danny Levenswaard (HbR): "De samenwerking met Deal Drecht Cities biedt een brede basis om potentiële klanten en activiteiten naar het Dordtse zeehavengebied en de regio te trekken. Door de krachten te bundelen en ons gezamenlijk te richten op de ontwikkeling van het gebied hebben we afgelopen jaren mooie resultaten bereikt. Ik ben blij dat we dat de komende jaren kunnen voortzetten."

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland