De puinhopen na Katrina | Maritiem Nederland
Nieuws

De puinhopen na Katrina| woensdag 12 juli 2006

Hurricane Katrina heeft een groot deel van de scheepvaart- en offshore-industrie in het zuiden van de Verenigde Staten voor langere tijd lamgelegd. Talloze havens, kranen en terminals zijn door het natuurgeweld vernield. De reparatiewerkzaamheden zullen nog maanden in beslag nemen.

Op de Missisippi zijn veel boeien verdwenen, daarom is deze gedeeltelijk afgesloten. Sommige stukken van de rivier zijn verzand, waardoor zeeschepen de open zee niet meer kunnen bereiken. Cruiserederijen hebben hun cruises moeten wijzigen en lopen nu onder andere Galveston in plaats van New Orleans aan. Ook containerrederijen mijden New Orleans. De regering heeft de Jones Act voor het vervoer van olieproducten tijdelijk opgeheven. Deze bepaalt dat binnenlands vervoer alleen door Amerikaanse schepen mag worden uitgevoerd.

In de Golf van Mexico zijn minstens twintig productieplatformen vermist en 58 zijn er beschadigd. Men gaat ervan uit dat de onvindbare platforms zijn gezonken. Uit een eerste onderzoek bleek dat negentig procent van de dagproductie van 1,5 miljoen barrel en 300 miljoen kubieke meter gas voorlopig niet te winnen valt. Volgens Greenpeace drijven in de Golf van Mexico olievlekken met een oppervlakte van 18.000 vierkante kilometer.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland