De Pieter Schelte krijgt een andere naam | Maritiem Nederland
Nieuws
De 'Pioneering Spirit', hier nog op weg naar Rotterdam zonder de zware hijs- en hefinstallaties aan dek.

De Pieter Schelte krijgt een andere naamDe emotionele protesten rond de naamgeving van de Pieter Schelte hebben ertoe geleid dat Allseas het grootste schip ter wereld heeft omgedoopt tot de 'Pioneering Spirit'.

Op vrijdag 6 februari liet Allseas' eigenaar Edward Heerema in een persbericht weten dat hij de naam van de Pieter Schelte gaat veranderen. "Het is nooit onze bedoeling geweest mensen tegen het zere been te schoppen", zo luidde de reactie vrijdag 6 februari.

Nu de eerste klus van het grootste hefschip ter wereld nadert, het opruimen van drie offshore platforms in het Brent olie- en gasveld op het Britse continentale plat, bereikten de protesten tegen de naam een hoogtepunt. De diverse, door vooral Britse vakbonden en Joodse gemeenschappen in het leven geroepen petities hebben hun effect gehad.

De nieuwe naam reflecteert volgens Allseas waar het schip voor staat: een geheel nieuwe technologie waar het installatie en verwijdering van platforms betreft. De Pioneering Spirit bergt alle innovaties in zich die de laatste dertig jaar door de Allseas Group zijn ontwikkeld en gerealiseerd. Voor het grootste hefschip ter wereld wacht nu een miljardenmarkt

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland