De Keizer Marine komt onder de vleugels van Eekels | Maritiem Nederland
Nieuws
De Keizer Marine Engineering is een belangrijke elektrische systeemintegrator in de jachtbouw.

De Keizer Marine komt onder de vleugels van EekelsRedactie | maandag 2 november 2020
Toeleveranciers, Jachtbouw & Watersport

Het op 15 oktober failliet verklaarde De Keizer Marine Engineering uit Zaandam maakt een doorstart. De toeleverancier voor de internationale jachtbouw komt onder de vleugels van Eekels Technology, een dochteronderneming van het Rotterdamse bouw- en techniekconcern TBI Holdings. Het merendeel van de 450 werknemers van De Keizer behoudt zijn baan.

Eekels kiest voor de overname omdat de activiteiten van De Keizer Marine goed passen binnen de strategie van het bedrijf. Door deze doorstart wordt de positie van Eekels in het marktsegment van de superjachtbouw en haar positie in West-Nederland aanzienlijk versterkt. Vier grote werven (Royal Van Lent, De Vries, Oceanco en Hakvoort) staan achter de doorstart.

De Keizer Marine Engineering is al sinds de oprichting in 1965 een belangrijke speler als elektrische systeemintegrator op het gebied van de superjachtbouw. Het familiebedrijf realiseert projecten en voert onderhoud- en servicewerkzaamheden uit. De hoofdvestiging staat in Zaandam. Er zijn projectlocaties in onder meer Makkum, Amsterdam, Aalsmeer, Monnickendam, Alblasserdam, Kaag en Zwijndrecht.

Qua kennis is De Keizer vergelijkbaar met Eekels, qua klanten vullen de bedrijven elkaar goed aan. Door de bundeling van krachten ontstaat er een bedrijf dat toonaangevend zal zijn in de M&O-sector in Nederland. Na de doorstart zal Eekels een substantieel hogere omzet realiseren met bijna 900 medewerkers.

Vakmanschap behouden

“Het verheugt mij dat wij De Keizer Marine Engineering onder de vleugels van Eekels doorstarten en dat daarmee het vakmanschap en de kennis van hun mensen behouden blijft en een belangrijk onderdeel gaat vormen van Eekels. Gezamenlijk kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Ik kijk uit naar een gezamenlijke succesvolle toekomst”, zegt Hendrik de Haan, algemeen directeur Eekels Technology.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland