De aanhouder wint | Maritiem Nederland
Nieuws

De aanhouder wint

Bart Stam | donderdag 7 juni 2007

Het was een beetje sneu voor het MARIN dat minister Van der Hoeven de nieuwe Subsidieregeling Innovatieve Zeescheepsbouw niet in Wageningen ten doop hield, zoals oorspronkelijk het plan was. In plaats daarvan gebeurde dit bij Damen Shipyards in Gorinchem. Het driedaags symposium dat het MARIN in april organiseerde ter ere van het 75- jarig bestaan, stond nu net geheel in het teken van innovatie. Bovendien heeft VNSI-voorzitter Fred van der Wal, tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van het MARIN, talloze malen geroepen dat Nederland nu eindelijk eens zo’n RD&Iregeling moet opstarten, in navolging van landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje. Helaas, ‘Haagse’ verplichtingen maakten dat de CDA-bewindsvrouwe het goede nieuws nog een paar dagen moest uitstellen.

 

Toch zal de vreugde er bij de 85 Nederlandse werven niet minder groot om zijn. De scheepsbouwsector kan voor innovaties bij nieuw- en verbouw van zeeschepen voortaan terugvallen op een behoorlijke stimuleringsregeling. Hetministerie van Economische Zaken stelt tot en met 2009 jaarlijks 19,5 miljoen euro ter beschikking voor R&D-uitgaven. Daarbij hoeft het niet eens om een fonkelnieuw scheepsontwerp te gaan, ook nieuwe materialen of productieprocessen komen in aanmerking. Wel moet er een risico zijn op ‘technische of industriële mislukking’. Een scheepswerf kan maximaal 20 procent van zijn researchinspanningen terugkrijgen.

 

Bekend is dat Nederlandse scheepswerven de meest complexe schepen van Europa bouwen. Jaarlijks geven zij 180 miljoen euro uit aan onderzoek en ontwikkeling. Een nieuw baggerschip is nu eenmaal geen massaproduct, maar een eenmalige order waarbij R&D een substantieel deel van de productiekosten uitmaakt.

 

De Europese Commissie gaf de lidstaten eind 2005 toestemming een nationale subsidieregeling voor innovatie in de zeescheepsbouw op te zetten. Duitsland, Frankrijk en Spanje sprongen er direct bovenop maar oud-minister Brinkhorst maakte niet zo’n haast, tot groot ongenoegen van de VNSI en de aangesloten werven. Door voortdurend aan de bel te trekken heeft deze brancheorganisatie toch haar zin gekregen. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen.

Partners Maritiem Nederland