Damen voltooit combat system voor Indonesisch fregat | Maritiem Nederland
Nieuws
De Damen Sigma 10514 fregatten zijn in samenwerking met de Indonesische werf PT PAL ontworpen.

Damen voltooit combat system voor Indonesisch fregatRedactie | vrijdag 6 december 2019
Marine, Scheepsbouw

Damen Shipyards en haar Indonesische partner PT PAL hebben de installatie voltooid van het combat system op de 'KRI Raden Eddy Martadinata', het eerste nieuwe fregat in de Sigma 10514 Perusak Kawal Rudal klasse. Het fregat is gebouwd in opdracht van het Indonesische ministerie van Defensie.

Na de succesvol verlopen installatie- en testfase vond op 4 december een korte overhandigingsceremonie plaats in Surabaya. Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) in Vlissingen en de scheepswerf van PT PAL bouwen nu samen aan het zusterschip 'KRI Raden I Gusti Ngurah Rai' dat in februari 2020 wordt uitgerust met een vergelijkbaar combat system.

Kustwachtpatrouilles

De 105 m lange Sigma fregatten krijgen een rol in de kustwachtpatrouilles in de uitgestrekte territoriale wateren van 's wereld grootste eilandenstaat. De fregatten kunnen ingezet worden bij diverse andere taken laag in het geweldsspectrum zoals piraterijbestrijding en het tegengaan van smokkel. Ook hoger in het geweldsspectrum kunnen ze hun taken uitvoeren. Een belangrijke taak voor de fregatten is onderzeebootbestrijding. De wateren rond Indonesië zijn zeer geschikt voor onderzeeboten en het aantal onderzeeboten in omringende landen is snel toegenomen (bron: Marineschepen.nl).

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland