Damen verruimt portfolio hopperzuigers | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van Damens nieuwe sleephopperzuiger voor havenonderhoud.

Damen verruimt portfolio hopperzuigersredactie | woensdag 31 maart 2021
Scheepsbouw, Baggeren

Damen Shipyards Group heeft zijn portfolio van hopperzuigers uitgebreid. Het nieuwe assortiment omvat nu baggerschepen met hoppervolumes van 650 tot 5.000 m3.

In de baggermarkt is Damen bekend om zijn aanbod aan schepen voor verschillende baggerprojecten. Deze schepen omvatten een reeks snijkopzuigers, werkboten en kleine tot middelgrote sleephopperzuigers.

Het vernieuwde portfolio omvat zowel sleephopperzuigers voor havenonderhoud als multifunctionele baggerschepen. Alle ontwerpen hebben een aantal kernwaarden gemeen. Uitgangspunt bij de ontwerpen was dat het baggerschip zowel praktisch in gebruik als in onderhoud is en een duurzaam toekomstbestendig ontwerp heeft. Bovendien kan elk TSHD-type eenvoudig worden aangepast.

Oog voor duurzaamheid

De nieuwe serie is ontworpen met het oog op duurzaamheid. Zo is er tijdens de operaties, inclusief zeereizen, geen ballastwater nodig. En de ontwerpen hebben geen brandstoftanks die in contact komen met de romp om de veiligheid niet in gevaar te brengen. De volledig geoptimaliseerde dieselmotoren zijn voorzien van een SCR-systeem en voorbereid op IMO Tier III.

De onlangs onthulde complete TSHD-serie is het resultaat van een branchebrede consultatie. De groeiende wereldhandel vereist revitalisering van havens en waterwegen, waarvan de bereikbaarheid alleen kan worden gegarandeerd door tijdige en adequate baggeractiviteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland