Damen stapt in bouw luxe cruiseschepen | Maritiem Nederland
Nieuws
Van de nieuwe schepen zijn nog geen foto's beschikbaar. Dit jaar kwam de Ovation in de vaart (foto: Seabourn)

Damen stapt in bouw luxe cruiseschepen

redactie | dinsdag 3 juli 2018
Scheepsbouw

Damen Shipyards is een joint venture aangegaan met de Italiaanse scheepswerf T. Mariotti, gespecialiseerd in de bouw van superjachten en luxe cruiseschepen. Onder de naam Mariotti Damen Cruise gaan zij twee zeer luxe expeditieschepen bouwen voor rederij Seabourn.

De nieuwe schepen beschikken over een innovatief ontwerp speciaal gemaakt voor de ultraluxe expeditiereiziger. Daarnaast krijgen de schepen volgens Seabourn "een aantal unieke elementen waarmee de expeditie ervaring wordt verrijkt". Zo komen er twee onderzeeërs aan boord waarmee de reizigers een kijk op de wereld onder het oceaanoppervlak wordt geboden. Bovendien laat het ontwerp van de schepen toe dat ze kajaks en 24 opblaasbare Zodiacs kunnen meenemen. 

De 170 meter lange en 23.000 ton wegende expeditieschepen voegen nieuwe capaciteit toe voor Seabourn aan Antarctica, het Noordpool gebied en andere exotische bestemmingen over de hele wereld. Ieder schip beschikt over 132 luxe veranda suites met zeezicht die plaats bieden aan maximaal 264 gasten. De eerste oplevering wordt verwacht in juni 2021 en het tweede schip wordt verwacht in mei 2022.

Poolreizen

Later dit jaar wordt het ontwerp en de details van de nieuwe schepen bekend gemaakt. Details over routes en boekingsmogelijkheden volgen begin 2019. Volgens de planning vaart het eerste schip aan het einde van zomer 2021 naar het Noordpoolgebied. Daarna volgt een volledig seizoen in Antarctica.

Partners Maritiem Nederland