Damen Ship Lease verlengt samenwerking met NIBC | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van de nieuwe ASD Tug 2312 van Damen.

Damen Ship Lease verlengt samenwerking met NIBCredactie | vrijdag 19 maart 2021
Toeleveranciers, Scheepsbouw

NIBC Bank, Damen Ship Lease en Damen Financial Services gaan een meerjarige samenwerking aan op het gebied van het leasen van schepen. Damen Financial Services is een nieuwe divisie binnen Damen die klanten ondersteunt bij het financieren van nieuwe schepen met zowel operationele als financiële leaseconstructies.

De financiering van de Haagse zakenbank wordt gebruikt om financial of operational leaseoplossingen voor Damen-klanten mogelijk te maken. Het gaat hierbij om state of the art werkschepen in de offshore (wind)energie en (hybride) sleepboten voor onder meer havenactiviteiten. Deze leases worden aangeboden door een van de fondsen van de Damen Ship Lease Coöperatie die door Damen Financial Services wordt gemanaged.

“We zijn erg blij met de samenwerking en dit nieuwe lange termijn commitment van NIBC ”, aldus Jan Willem van Helden, managing director Damen Financial Services. “Met dit fonds kunnen we de vlootvernieuwing en verduurzaming van de vloot van diverse klanten faciliteren waarbij we ook de groei van de Damen groep stimuleren”, zegt Martin van Eyk, manager Damen Ship Lease. “Tevens leveren wij met de nieuwste Damen schepen en technologie een bijdrage aan een efficiënte bedrijfsvoering van onze klanten en een verkleining van de ecologische voetafdruk van onze sector.”

Verlenging samenwerking

Jeroen Conijn, Managing Director NIBC: “We zijn trots op deze samenwerking met Damen. Bijna tien jaar geleden verstrekten wij de eerste financiering. Damen Ship Lease heeft in deze jaren getoond met haar leaseoplossingen een duidelijke behoefte te vervullen van haar klanten. Met het voortzetten van onze financiering ondersteunen wij de verdere groei van deze activiteit.”

De door Damen geboden oplossingen op het gebied van lease sluiten aan bij trends in de maritieme sector zoals servitisation (‘Ship-as-a-Service’) en circulariteit. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland