Damen rondt refit van Petrojarl 1 af | Maritiem Nederland
Nieuws

Damen rondt refit van Petrojarl 1 af

Angelique Bosman | dinsdag 22 augustus 2017
Offshore, Damen

Damen Shiprepair Rotterdam (DSR) in Schiedam heeft op 18 augustus de FPSO ‘Petrojarl 1’ aan Teekay Offshore opgeleverd na een volledige refit die twee en een half jaar heeft geduurd.

De 215 meter lange Petrojarl 1 is geüpgraded nadat het 28 jaar is ingezet op de Noordzee. Het drijvende productieplatform is nu bestemd voor het Atlanta olieveld, 300 km uit de kust bij Brazilië.

Maar liefst 450.000 ontwikkel- en ontwerpuren waren er nodig om te komen tot een rigoureus nieuwe indeling. Meer dan 50 procent van de installaties aan boord werd vernieuwd, verwijderd of vervangen door nieuwe en aanvullende apparatuur die nodig is om zware olie op de nieuwe locatie te behandelen volgens de strengste Braziliaanse eisen. Een beperkende factor was daarbij de beperkte ruimte aan dek, zeker voor de scheepsbouwer tijdens het verbouwingsproces.

“Het Petrojarl 1-project past binnen de strategie van Damen om verder uit te breiden naar de reparatie en conversie van complexe offshore schepen en bedrijfsunits”, zegt Mark Witjens, directeur bij Damen Shiprepair & Conversie. “Ook de recente overname van de Damen Verolme Rotterdamse werf (DVR) helpt ons verder in deze ambitie.” 

>>> Lees meer over Damen Shiprepair & Conversion in het interview met managing director Durk-Jan Nederlof

Petrojarl 1 bij Damen Shiprepair Rotterdam:

Partners Maritiem Nederland