Damen lijft Keppel Verolme in | Maritiem Nederland
Nieuws
De ‘Oasis of the Seas’ lag in 2014 in het gigantische droogdok van Verolme.

Damen lijft Keppel Verolme in

Jan Spoelstra | maandag 10 april 2017
Damen

Als het gaat om de allergrootste droogdokken in Noordwest-Europa begint Damen een aardige monopolist te worden. Het concern neemt de werf van Keppel Verolme in de Botlek over.

Daartoe bereikten Damen Shipyards en Keppel Offshore & Marine begin april een overeenkomst. Met de overname van de Verolme werf versterkt Damen zijn reparatie- en conversie-activiteiten in de regionale scheepsreparatie en -conversiemarkt.

De Verolme werf is sinds 1957 actief in het Botlekgebied in de haven van Rotterdam. De werf heeft drie gegraven dokken, een kadecapaciteit van meer dan 1800 meter en circa 250 personeelsleden. Het grootste dok is 90 meter breed en 405 meter lang, deze faciliteit geeft Damen de capaciteit om de grootste maritieme objecten te kunnen dokken.

Het dok van Damen Shiprepair Rotterdam (46 meter breed bij 307 meter lang) is op dit moment het grootste dok binnen Damen in Nederland. Damen gaat met de huidige personele bezetting van de Verolme werf de activiteiten in de Botlek voortzetten.

Met de Verolme werf heeft Damen vier grote reparatiewerven in de nabijheid van de Rotterdamse haven: twee in Rotterdam, een in Vlissingen en een in Amsterdam. Synergie-effecten moeten de werven efficiënter maken: ze moeten van elkaars expertise gebruikmaken en de verschillende locaties trekken samen op bij het binnenhalen van opdrachten.

Op 10 april 2017 is melding gemaakt van het voornemen tot overname bij de Nederlandse Autoriteit voor Consument en Markt. Het doel is om tegen het einde van het tweede kwartaal de finale overeenkomst te sluiten.

Partners Maritiem Nederland