Damen levert RSD tugs aan Thomas Services Maritimes | Maritiem Nederland
Nieuws
De diepgang van de TSM Rouen werd aangepast om in de relatief ondiepe Seine te kunnen varen.

Damen levert RSD tugs aan Thomas Services Maritimesredactie | woensdag 17 maart 2021
Scheepsbouw

Damen Shipyards Group heeft twee RSD Tugs 2513 geleverd aan Thomas Services Maritimes. TSM zal de schepen exploiteren op de Seine vanuit Port de Rouen, gelegen tussen Rouen en Honfleur. De sleepboten gaan tankers en bulkvrachtschepen begeleiden vanuit en naar de haven van Rouen, Europa's grootste graanterminal.

In opdracht van TSM paste Damen het beproefde ontwerp van de RSD Tug 2513 aan. Zo werd de diepgang van de schepen verlaagd om hun geschiktheid in de relatief ondiepe wateren van de Seine te verzekeren. Ondanks de aanpassingen behouden de sleepboten hun trekkracht van meer dan 80 ton tijdens het slepen, wat tijdens de proefvaarten werd aangetoond.

Damen Sales Manager Joost van der Weiden: “Bij Damen hebben we een missie om 's werelds meest duurzame scheepsbouwer te worden. De RSD Tug 2513 speelt hierin een belangrijke rol. Zo worden de sleepboten grondig voorbereid op IMO Tier III. Naleving kan worden bereikt met de plug-and-play installatie van het Damen Marine NOx Reduction System. Deze selectieve katalytische reductietechnologie zorgt voor een verminderde NOx-uitstoot van 70 procent in vergelijking met IMO Tier II. Op deze manier zijn de nieuwe schepen van TSM niet alleen geschikt voor hun activiteiten vandaag, maar ook voor de toekomst.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland