Damen levert patrouilleschip voor Pakistaanse marine | Maritiem Nederland
Nieuws
Kommer Damen en vice-admiraal Muhammad Fayyaz Gilani HI snijden samen de taart aan.

Damen levert patrouilleschip voor Pakistaanse marine

Redactie | vrijdag 14 februari 2020
Marine, Scheepsbouw

De Pakistaanse marine heeft op 13 februari het patrouilleschip PNS Yarmook in gebruik genomen. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in de Roemeense haven Constanta. Naast verschillende leden van de Pakistaanse marinestaf was ook Kommer Damen aanwezig bij de ceremonie.

De PNS Yamook is de eerste van twee ‘Offhore Patrol Vessels’ die Damen Shipyards bouwt voor de Pakistaanse. Het tweede schip, de PNS Tabuk', volgt in mei van dit jaar. Beide schepen kunnen verschillende maritieme operaties uitvoeren, waarbij ze gebruik kunnen maken van zowel een helikopter als een UAV. De schepen met een waterverplaatsing van 2300 ton, kunnen daarnaast twee snelle RHIB’s meenemen. Verder hebben ze voorzieningen voor missie-specifieke containers die aan boord kunnen worden geplaatst.

Vice-admiraal Muhammad Fayyaz Gilani HI van de Pakistaanse marinestaf, benadrukte tijdens de ceremonie het belang van het project voor de Pakistaanse marine. “Met deze schepen wordt het vermogen om de maritieme grenzen te beschermen, aanzienlijk verbeterd.” Damen bouwde de PNS Yarmook op haar werf in Galati. Eerder werden daar ook grote schepen voor de Koninklijke Marine gebouwd.

De PNS Yamook tijdens een van zijn  proefvaarten. Foto: Damen Shipyards

Partners Maritiem Nederland