Nieuws
Project manager Gerard Kornet toont de zonnepanelen op het dak van Damen Shipyards Gorinchem West (foto: Damen)

Damen brengt duurzame ambitie in praktijkredactie | dinsdag 6 augustus 2019
Scheepsbouw, MET Event

Damen Shipyards Group gaat zonnepanelen aanbrengen op al haar Nederlandse werven. In totaal zullen de zonnepanelen jaarlijks 12 MW aan duurzaam opgewekte energie opleveren, voldoende om te voorzien in 13 procent van de energiebehoefte van de scheepsbouwer.

In totaal komen er 42.000 zonnepanelen op de daken van de acht Nederlandse productievestigingen van Damen, die samen circa 75.000 m2 beslaan.

"Voor Damen is de lange-termijn visie belangrijk", zegt project manager Gerard Kornet. "Als familiebedrijf hebben we duurzaamheid en het doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie hoog in het vaandel staan. Wat we doen moet zowel rendement opleveren als in lijn zijn met de omgeving waarin we werken. We nemen voortdurend initiatieven die kunnen bijdragen aan een duurzame maritieme industrie."

Acht werven

De eerste werf waar de zonnepanelen zijn geïnstalleerd is Damen Shipyards Gorinchem West. Eind augustus volgen Damen Dredging Equipment Nijkerk en Damen Shipyards Hardinxveld. Voor het eind van het jaar zijn Damen Maaskant Shipyard Stellendam en Amels aan de beurt. Damen Verolme, Damen Shiprepair Rotterdam en Damen Shipyards Gorinchem East sluiten de rij. Tegen het einde van 2020 moeten ook deze drie werven zonnepanelen op het dak hebben.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland