Nieuws
Artist impression van de 149 m lange dual-fuel hybride RoRo-ferry voor Seaspan (foto: Damen Shipyards)

Damen bouwt LNG-hybride RoRo-ferries voor Seaspanredactie | dinsdag 4 juni 2019
Scheepsbouw

"Onze ambitie is om binnen een jaar één of twee orders voor de bouw van grote RoPax-schepen binnen te halen", zei Chiel de Leeuw, sales director van Damen's nieuwe RoPax-divisie eind november 2018 in Maritiem Nederland. Begin juni maakte de scheepsbouwer bekend dat zij op de Mangalia-werf twee LNG-hybride RoRo-ferries gaat bouwen voor de Canadese ferry operator Seaspan.

Beide schepen worden 149 m lang en bieden 1.034 parkeermeters. Ze hebben 209 m3 LNG aan boord maar ook 2 MW aan batterijcapaciteit. De schepen krijgen een classificatie van Bureau Veritas en moeten in 2021 in de vaart komen. Damen Shipyards Mangalia begint nog dit jaar met de bouw.

Sales manager Leo Postma van Damen is trots dat een zeer betrouwbare ferry operator in zee gaat met de Nederlandse scheepsbouwer die nog geen grote track record heeft op het gebied van grote RoPax-schepen. "De bouw van deze dual-fuel hybride schepen is een veelbelovende start van het partnerschap met Seaspan Ferries."

Seaspan Ferries Corporation heeft meer dan honderd jaar ervaring met vervoer over zee en onderhoudt een dienst van en naar Vancouver Island. De ferry operator heeft al een aantal hybride veerboten in de vaart.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland